Blog

Zwangerschapsyoga vermindert stress en angst

zwangerschaps-YogaEén keer in de week een yogales volgen kan de stress tijdens de zwangerschap verminderen en de angst voor de bevalling doen afnemen!

Dit horen wij niet alleen van onze leerlingen, maar dit is ook gebleken uit onderzoek van de Universiteit van Manchester. De stress tijdens de zwangerschap en de angst voor de bevalling neemt door een wekelijkse yogales met maar liefst een derde af!
De onderzoekers volgden twee groepen vrouwen die 22 weken zwanger waren. Eén groep volgde twee maanden lang wekelijks een yogales, de andere groep ging gedurende dezelfde periode wekelijks naar zwangerschapsgymnastiek. De yogalessen waren aangepast aan zwangerschap.

De deelnemende vrouwen die wekelijks een yogales volgden hadden na twee maanden minder stresshormonen en gaven aan minder bang te zijn voor de bevalling. Zelfs na één les waren de vrouwen al meer ontspannen, zo blijkt uit het onderzoek.

Vertel anderen over zwangerschapsyoga!

Zijn jullie ook zo te spreken over zwangerschapsyoga of ken je iemand die deze yoga kan gebruiken, laat het ons weten. Zowel op onze vestiging in Poortugaal als in Spijkenisse geven wij deze les!