Femke Oostrom

Hoi, mijn naam is Femke Oostrom

Sinds het overlijden van mijn vader, 5 jaar geleden, leef ik steeds meer vanuit mijn gevoel. Alsof deze gebeurtenis, een innerlijk vlammetje heeft aangewakkerd om mijzelf opnieuw te mogen leren kennen. Het is eigenlijk het ont -dekken van de laagjes die niet van mij zijn, maar geconditioneerd door de dingen die ik heb meegekregen van vroeger en van de maatschappij.

Dit besef geeft enorm veel vrijheid, waardoor ik andere keuzes ben gaan maken, soms spannend maar daardoor ook zo mooi. Ik ben anders gaan eten, ik vind andere dingen belangrijk, en ik kijk met andere ogen naar de dingen om mij heen. Ik vind het heerlijk om te genieten van de natuur, en mij te verwonderen van al het moois wat ik onderweg tegenkom.

Zo is yoga op mijn pad gekomen, noem het intuïtie of een innerlijke stem, maar ik wist al snel dat ik zelf les wilde gaan geven.

Ik volg momenteel de 4-jarige yogadocentenopleiding bij Samsara in Schiedam. Ik heb mijn 200 uurs diploma inmiddels behaald en ik ben nu in opleiding voor het 500 uurs diploma.

Door het beoefenen van yoga leer ik mijzelf steeds beter kennen. Lichaam en geest zijn samen één, en op de mat ervaar ik dat niet alleen mijn geest maar ook mijn lichaam met mij communiceert d.m.v. van spanning, ruimte of bijv. verharding. Door hiernaar te leren en durven luisteren, kom je er steeds meer achter wat goed voor jou is, en wat je nodig hebt.

In mijn lessen vind ik het belangrijk om je bewust te laten worden van de verschillende facetten tijdens een houding; is er eventueel spanning in het lichaam wat losgelaten mag worden? Hoe adem je? Wat ervaar je geestelijk tijdens een houding? Ook geef ik graag mee, dat iedere dag weer anders is en dus ook je lichaam en je energie. Door het beoefenen van yoga word je hier steeds meer bewust van en kun je jezelf steeds beter waarnemen, in plaats van dat je hetgeen bént wat waarneemt. Door dit te ervaren, ontstaat er ruimte en meer rust.

< Terug naar de docenten