Babymassage

babymassageBabymassage! Al vanaf de eerste ademhaling speelt aanraking een belangrijk rol in het leven van een baby. Babymassage is een gerichte vorm van liefdevolle aanraking. Een manier om je liefde voor je kindje te laten voelen.

Waarom babymassage?
Er zijn verschillende redenen om babymassage te doen. Het dient voor ontspanning, ondersteuning, gezondheid en lekker slapen. Daarnaast leer je ook de lichaamstaal van je baby kennen.

Ontspanning
Zowel het geven van, als het ontvangen van een massage, is rustgevend en ontspannend. Ben jij zelf gespannen dan voelt de baby dat. De baby wordt daardoor ook gespannen wat resulteert tot huilen, waardoor jij als moeder nog meer spanning krijgt. Door met regelmaat massage te geven wordt niet alleen je baby rustig en vrolijk, maar ook jij zelf.

Gezondheid

Door regelmatig te masseren ondersteun je de ontwikkeling en de motoriek van je baby. De baby wordt zich meer bewust van zijn eigen lijfje, van zijn armen en handjes, benen en voetjes. Groeipijntjes kunnen worden aangepakt en buikkrampjes kunnen verminderen. Masseren is niet alleen gezond voor de buitenkant, de huid, maar ook het immuunsysteem wordt versterkt. Zeker in combinatie met voetreflexzonetherapie. De voeten staan in relatie met het lichaam. Door massage van de voeten kun je de gezondheid van je kindje activeren.

Lekker slapen

Een ander bijkomend voordeel is dat veel baby’s beter slapen. Ook baby’s die veel aan korte slaapjes doen, daarnaast slapen ze ook rustiger in.