Eugenie Bolk

18 jaar geleden begon mijn yoga verhaal. Mijn schoonzus vroeg of ik mee ging naar een les. Maar omdat ik dik was, was ik wat terughoudend. Ik had geen zin in strakke pakjes en super lenige mensen. Maar het onvoorstelbare gebeurde. Ik krijg een andere kant van mezelf te zien. Ik ben lenig en niet zo’n klein beetje ook. En ben ik voor het eerst in mijn leven beter in lichamelijke oefeningen dan veel slanke dennen. Dit was voor mij een omslagpunt.

Wat volgde is een zoektocht naar diverse yoga stijlen. De Bikram stijl sprak mij op een gegeven moment het meest aan. Fijn en lekker warm. Toch bleef ik mij verdiepen in de yoga en zo kwam Yin yoga op mijn pad.

Daar ging er een wereld voor mij open. Ik besloot om gewoon wat houdingen te gaan proberen en ik blijk het heel prettig te vinden. Maar gaandeweg loop ik toch tegen geestelijke weerstand op en ben ik opeens helemaal klaar met yoga.

Tot 2 jaar geleden. De knop is om. Drastisch mijn eten teruggebracht en ik ben gaan lopen. Eigenlijk wil ik ook wat aan krachttraining doen maar aan apparaten hangen is niet helemaal mijn ding. Tijdens zoeken op YouTube blijf ik hangen bij een filmpje over power yoga en ik ben weer verliefd. En hoe.

Wederom kruist Yin mijn pad en voelt als thuiskomen. Ook nu voelde ik weer geestelijke weerstand opkomen maar ik ben doorgegaan en steeds meer kwam er rust in mij. Ik mocht er zijn hoe ik ben. De criticus in mij is stil geworden. Inmiddels ben ik 44 kilo lichter en ruim twee jaar van de medicatie af voor mijn depressie.

Een logische volgende stap was het volgen van een yoga opleiding. Ik deed de Yin opleiding bij Johan Noorloos. Inmiddels heb ik ook de Hatha opleiding gevolgd bij Queno sportopleidingen. Nu ben ik fulltime yogadocente.

< Terug naar de docenten