Cursus Kinderyoga

voor docenten en ouders

 

Waarom cursus kinderyoga?

Waarom gaat het mis?

Peuteryoga De YogaSchoolIn deze drukke maatschappij hebben kinderen vrijwel nergens meer een rustpunt. Ze worden overspoeld met prikkels: televisie, computer, mobieltjes… Er wordt veel van hen gevraagd. Veel kinderen weten niet hoe ze moeten ontspannen. Ze worden steeds drukker en kunnen zich moeilijk concentreren, ze voelen zich moe. Niet alleen vervelend voor hun omgeving, maar ook voor henzelf niet prettig.

Gedragsproblemen en pedagogisch klimaat, twee kanten van dezelfde medaille

De individuele aanpak van gedragsproblemen, via bijvoorbeeld sociale vaardigheidstrainingen heeft veel minder effect dan preventie die gericht is op een betere pedagogische aanpak. Een goed pedagogisch klimaat werkt ondersteunend en is bovendien voorwaarde voor het goed werken van diezelfde individuele trainingen. Kortom: het begint eigenlijk bij een goed pedagogisch klimaat. Werken aan probleemgedrag kan nu eenmaal niet zonder dat het pedagogisch klimaat goed is.

Wat is dat precies “het pedagogisch klimaat”?

Wat is dat ongrijpbare pedagogische klimaat precies? Wat doet het met de docent en ouder? En met de kinderen? Dat zullen we laten zien in deze cursus. Het pedagogisch klimaat. Het is er altijd, maar om een GOED klimaat te krijgen, moet je er bewust mee bezig zijn.

Wat houdt de cursus kinderyoga in

Wat kun je verwachten?

Peuteryoga De YogaSchoolWe volgen een traject van bewustwording via informatie en reflectie. Daarnaast krijg je direct toepasbare oefeningen, handreikingen en tips die je morgen al kunt gebruiken in je groep of gezin. Je leert yogahoudingen, spelletjes en ontspanningsoefeningen. Alle oefeningen zijn eenvoudig tussen de lesonderdelen en binnen het dagelijks ritme van het gezin in te passen. Met weinig tijd en inspanning behaal je heel veel resultaat. Leerkrachten leren hoe je yogales kunt geven. Je krijgt 14 uitgewerkte lessen van een uur zodat je, ook zonder gymbevoegdheid, met de kinderen in het gymlokaal het hele schooljaar aan de slag kan.

Ons klimaat is goed er valt alleen steeds een buitje op dezelfde plek

“Wij hebben een goed school- en klassenklimaat. Alleen zijn er een paar kinderen die…” Vul maar in. We hebben een fijne sfeer thuis, alleen de middelste die… Kinderen die minder profiteren van de goede sfeer, die de sfeer misschien wel verpesten. Wat kun je daar dan nog aan doen?
Zijn het gewoon vervelende kinderen? Of is er iets anders aan de hand?
Trouwens, bestaan “gewoon vervelende kinderen” eigenlijk wel? Je krijgt vaak wat je zelf hebben wil… Maak daar gebruik van en zet bewust in op een goed pedagogisch klimaat. Ouders en leerkrachten krijgen meer inzicht in en leren beter omgaan met kinderen met gedragsproblemen en gedrag- of ontwikkelingsstoornissen.

Het resultaat

Kinderen, ouders en leerkrachten voelen zich rustiger. Ze gaan zich beter concentreren en gaan beter om met gevoelens en emoties. Het zelfbewustzijn neemt toe. De fantasie en het vermogen om te visualiseren wordt gestimuleerd. Als de leerkracht en ouders een goed gevoel over zichzelf hebben en de relaties goed zijn, straalt dat uit naar de kinderen.

Interesse of meer informatie?

 

Heeft u interesse in de cursus kinderyoga of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Marian Korstanje op 06-10720164 of stuur een mailtje naar marian@deyogaschool.nl