Annemiek Wienke

Opgegroeid in Poortugaal heb ik een tijd veel aan dans gedaan, waaronder volksdans. Een jaar dansacademie gevolgd, voorbereidingslessen daarvoor, later de kaderopleiding volksdans afgerond en hierin lesgegeven. Yoga had destijds al mijn grote belangstelling, maar de vorm Dru Yoga, een bijna ‘dansachtige’ vorm, was toen nog onbekend. In 2007, op een dieptepunt in m’n leven, kwam het onverwacht op mijn pad. Direct enthousiast me gelijk aangemeld voor de docentenopleiding.

Na jarenlang worstelen met fibromyalgie, een soort reuma met veel pijn en een immuunsysteem dat compleet onderuit ging, ben ik vanaf dat moment door de Dru Yoga langzamerhand veranderd in iemand die vrij van pijn, met veel plezier wekelijks een aantal lessen Dru Yoga geeft.

Mijn lessen bevatten elementen van dans, Qi Gong, Vipassana en Mindfulness Meditatie. Ook hebben andere vormen van yoga hun invloed achtergelaten. Zo volgde ik jaren geleden lessen Integrale Yoga, op het Eendrachtsplein. Later Kashmir Yoga, een mooie, aandachtige vorm van yoga. Voor mij persoonlijk blijkt mediteren naast yoga heel belangrijk om mijn eigen balans te bewaren of te hervinden. Want tsja.. je blijft een mens, ook als yogadocent!

Ik geef graag lessen buiten aan de Maas of in Ouddorp, aan het strand.

In 2017 heb ik de cursus Dru Sound gedaan. Dit heeft een mooie nieuwe ‘trilling’ aan mijn lessen gegeven, bovendien geef ik nu ook af en toe een workshop Dru Yoga & Sound, met klank, stem, beweging, ritme, mantra’s en klankschaalontspanning. Heel fijn om te doen, nog meer kracht en licht in wat je ervaart en voelt.

Op dit moment verdiep ik me in Dru en Adem, weer een andere invalshoek om met Dru Yoga en lesinhoud – dus cursisten – om te gaan. Mijn motto: ‘Let’s Dru!’ Ik verheug me er op in de fijne locatie in Spijkenisse bij de Yogaschool aan de slag te kunnen met Dru Yoga! Welkom!

Annemiek Wienke

< Terug naar de docenten