Adinda Ossenblok

Mijn naam is Adinda. Bij Yoga Alliance ben ik geregistreerd als Power Yoga en Yin Yoga docent. Het mooiste cadeau van lesgeven is voor mij de stralende en ontspannen gezichten na afloop van de les.

Mijn Yoga reis begon met de beoefening van Power Yoga en Vinyasa Flow en ik was meteen verkocht of verliefd beter gezegd. Het uitvoeren van de houdingen op het ritme van de adem voelt als een dans en vind ik heerlijk om te doen. Al snel voelde ik de ontspanning die yoga geeft. Het is wonderlijk hoe het fysiek bezig zijn rust en helderheid in mijn hoofd brengt. Dat het me meer kracht, spiermassa, flexibiliteit en een ‘energy-boost’ oplevert, is een mooie bijkomstigheid en helpt om fit en in balans te blijven.

Power Yoga heeft mij laten ervaren dat er meer mogelijk is dan je denkt door houdingen aan te leren die onmogelijk leken. Hierdoor ontstaat het besef dat je van de mat af ook meer kracht hebt en meer aan kan dan je denkt.

De internationale yogalerares Kino Mac Gregor is een grote inspiratiebron voor mij. De wijze waarop ze ‘down-to-earth’ de yogafilosofie praktisch uitlegt en in deze tijd plaats, spreekt me zeer aan. Dit neem ik dan ook mee in mijn lessen. Daarnaast bevatten mijn lessen een ‘fun-factor’, want ik vind het belangrijk om vooral plezier in Yoga te hebben.

Het mooie van Yin Yoga vind ik dat het voor iedereen is ongeacht gezondheid, leeftijd of lichaamsbouw want de houdingen zijn aan te passen aan ieders behoefte. Yin Yoga is een mooie tegenhanger van het jachtige leven dat we vaak leiden en biedt de mogelijkheid om de stilte in te gaan. Het mooie aan Yin Yoga vind ik dat ik er mezelf mee kan helpen zowel fysiek en mentaal. Het geeft me meer energie, helpt bij herstel van fysieke klachten en maakt me meer mindful.  Dit wil ik dan ook overbrengen tijdens mijn lessen. Bij Yoga kan iedereen volledig zichzelf zijn, zijn masker laten vallen en hoeven geen prestaties geleverd te worden. Dit geeft het vertrouwen om van de mat af ook meer jezelf te zijn en meer ontspannen in het leven te staan. 

Namasté

< Terug naar de docenten